Πρόγραμμα κατά της Αεροφοβίας

Φοβάστε να πετάξετε;

Το Πρόγραμμα κατά της Αεροφοβίας του The Pilot Center είναι μια ατομική πρακτική άσκηση υπό την εποπτεία ενός ψυχολόγου και ενός επαγγελματία πιλότου. Το πρόγραμμα θα προσαρμόζεται στο κάθε άτομο. Το πρόγραμμα επικεντρώνεται στην εξάσκηση στον προσομοιωτή μας που αναπαριστά ένα εξαιρετικά ρεαλιστικό επιβατικό αεροσκάφος.

Ο στόχος είναι να απομυθοποιήσουμε αυτό που συμβαίνει πίσω από την πόρτα του πιλοτηρίου και να σας παρέχουμε τις απαντήσεις και τα σημεία αναφοράς που απαιτούνται για να αντιμετωπίσετε και να νικήσετε τον φόβο σας.

Καθώς το πρόγραμμα εκπαίδευσης κατά της αεροφοβίας είναι ατομικό, προσαρμοζόμαστε στη διαθεσιμότητά σας και σε αυτές του προσομοιωτή μας. Το πρόγραμμα έχει συνολική διάρκεια 6 ωρών και of flightδιεξάγεται σε διάστημα 3-6 ημέρων.

Με βάση διεθνείς στατιστικές, πάνω από το 90% των εκπαιδευόμενων σε παρόμοια κέντρα του εξωτερικού, μπορούν πλέον να ταξιδεύουν με αεροπλάνο.

Συνεδρίες συνολικής διάρκειας 6 ωρών που επιτυγχάνονται σε 3-6 ημέρες:

1η συνέδρια μιας ώρας.  Συζήτηση με εξειδικευμένο ψυχολόγο για την εκτίμηση του θέματος και τις ιδιαιτερότητες του κάθε ατόμου. Με αυτές τις πληροφορίες, το πρόγραμμα εξατομικεύεται και ανταποκρίνεται ακριβώς στους φόβους σας

2η συνέδρια μιας ώρας.  Συζήτηση με επαγγελματία πιλότο για τα θέματα  της αεροπορίας (πως πετάει ένα αεροσκάφος, η ασφάλεια, ο καιρός, κλπ.).

3η  συνέδρια μισής ώρας. Συζήτηση με των ίδιο πιλότο μέσα στον προσομοιωτή Airbus 320 και αναλυτική εξήγηση των οργάνων του αεροσκάφους.

4η συνέδρια μιας ώρας. Μια πτήση μέσα στον προσομοιωτή με καλές καιρικές συνθήκες με τον συμβουλευόμενο στη θέση των επιβατών.

5η συνέδρια μιας ώρας. Μια πτήση μέσα στον προσομοιωτή με καλές καιρικές συνθήκες με τον συμβουλευόμενο στην θέση του κυβερνήτη και ο πιλότος στη θέση του συγκυβερνήτη. Η πτήση θα περιλαμβάνει όλα τα στάδια  μιας πραγματικής πτήσης ( προετοιμασία του σχεδίου πτήσης, τροχοδρόμηση, απογείωση, προσγείωση..).

6η συνέδρια μιας ώρας. Μια πτήση μέσα στον προσομοιωτή με άσχημες καιρικές συνθήκες και με κάποιες βλάβες κατά τη διάρκεια της πτήσης. Ο σκοπός είναι να αποδείξουμε ότι τα σύγχρονα αεροσκάφη είναι τα πλέον ασφαλή μέσα μεταφοράς.

7η συνέδρια μισής ώρας. Συζήτηση με τον ίδιο ψυχολόγο για τα συμπεράσματα των συνεδρίων.

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι το βασικό πλάνο αλλά διαμορφώνεται και τροποποιείται ανάλογα με τις ανάγκες του εκάστοτε συμβουλευμένου.

Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας

Έχετε απορίες? Ρωτήστε μας

Share it!
Go Top